donderdag 9 februari 2012

Kleur....

Als je bij het kopje "labels"kijkt zie je dat ik al eerder geschreven heb over kleur. Deze workshop bij Lies Bos was voor mij heel nuttig. De laatste oefening hadden jullie nog tegoed.



We kregen allemaal een lapje en moesten dat lapje "vertalen" in kleine blokjes. NIet om het patroon weer te geven maar om de sfeer en de kleur weer te geven. Dat betekende heel goed kijken welke kleuren er in zitten en vooral ook op de verhoudingen. Dit was de enige oefening waarbij we zorgvuldig de lapjes mochten kiezen. En niet zoals de vorige oefeningen met willekeurige lapjes, waarbij je het maar moest doen met wat je in je hand had.
 En dacht je dat het makkelijke was? Mooi niet!

Dit heeft Joke gemaakt:




En Reina heeft een stukje stof mee genomen van haar toekomstige gordijnen. Als je die kleuren gebruikt en zorgvuldig kiest kun je dus een heel goed bijpassend beddenquilt maken.




En deze techniek kun je ook toepassen bij een mooie stof die je voor de rand gebruikt. Als je alle kleuren goed filtert en die in de quilt gebruikt is je quilt in evenwicht....

*******

Neem ook eens een kijkje bij YvonneBabette.... welkom als volger net als Mirjam die ik nog even niet kan linken aan een blog...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...