vrijdag 20 december 2013

Spinazie ovenschotel met ei, tomaat en feta...


Een tijdje geleden maakt ik een lekkere ovenschotel!




Maar eerst de ingrediënten op een rij:

2 pakken diepvries spinazie
4 hard gekookte eieren
3 tomaten
1 pakje feta kaas à 200 gram
aardappels zoveel als je normaal gebruikt
klontje boter en melk voor de puree

Kook de aardappels en maak er puree van door er een klontje boter aan toe te voegen en wat zacht te maken met melk. Ik deed er bovendien wat peper en peterselie bij.


Bedek de bodem van een ingevette ovenschool met de ontdooide spinazie ( ik liet het eerst een uurtje uitlekken in een zeef om wat vocht kwijt te raken).








Snij de hardgekookte eieren in plakjes en verdeel over de schaal.
Doe dit ook met de in stukjes gesneden  tomaat.






Verkruimel 2/3 van de feta en verdeel dit ook over de schaal.







Verdeel de aardappel puree over de schaal en voeg kleine stukjes boter toe en het laatste deel van de feta kaas. Bestrooi licht met paneermeel.

Plaatst de schaal in de oven ( op 200 graden, hete luchtoven).
Na een half uur is de ovenschotel klaar en  ziet het er zó uit:





Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker uit!
    Mooi de quilt uit je vorige blogje.
    gezellige dag
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...