zondag 14 september 2014

Lekker toetje...Trifle van monchou, bastognekoek en kersen!!! (7)

Een heerlijk toetje dat chique aandoet maar makkelijk is te maken...






De ingrediënten: 

                                           8 bastognekoekjes
                                           1 à 2 eetlepels jam
                                           ( event. 1 eetlepel water)
                                           1 pakje mon chou
                                           125 cc slagroom
                                           1 blikje vlaaivulling  kersen
                                           4 glazen/ coupes





Allereerst maak je de bastogne koeken fijn. Ik deed dat makkelijk door ze in een stevig diepvries zakje te doen en daarna met een deegroller ( of iets anders zwaars) de koek te pletten. Meng kruimels met de jam om het plakkerig te maken. Eventueel met wat water. Verdeel de bastogne massa in de 4 glazen.  Mix de slagroom tot het bijna klaar is maar voeg voor die tijd de mon chou is stukjes toe.
Meng het geheel tot een gladde massa en verdeel ook weer over de 4 glazen.






Maak het af met de vlaaivulling!

Natuurlijk kun je ook kiezen voor andere vlaaivulling en de mon chou vervangen door kwark en slagroom of mascarpone en slagroom. Maar de combinatie van bastogne, mon chou én kersen is heerlijk!

Over de calorieën hebben we het maar even niet hè?
Het is tenslotte weekend!


Wil je nog meer lekkere toetjes bekijken die ik eerder op mijn blog plaatste?
Klik dat op het label "toetje" in de linker kolom.
( even naar beneden scrollen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...