zondag 11 maart 2018

Een pracht van een taart.....!

Deze taart maakte Vera een paar weken geleden voor de verjaardag van haar zus!






Is het geen plaatje?
Hij zag er prachtig uit en nog belangrijker.... hij smaakte erg goed!
Vera werkt bij Dille en Kamille en van hun site komt dit recept.




 In het originele recept bevat de taart fruit en eetbare bloemen. Vera verving de bloem door munt en voegde er nog aardbeien aan toe. Een geurige en kleurrijke vervanging/ toevoeging!



Ingrediënten:
 125 g suiker + 50 g voor de roomvulling
• 5 eieren
• 130 g zelfrijzende bloem, gezeefd
• 400 g Griekse yoghurt
• 250 g mascarpone
• 200 ml room (min. 30% vetgehalte)
• 20 cl citroenextract*
• rasp (zeste) van 2 citroenen
• blauwe bessen, frambozen en eetbare bloemen voor de afwerking


Benodigdheden: kommen*, garde*, meelzeef*, spatel*, springvorm (dia 22-24 cm), bakkwastje*, taartrooster*, chefmes*, taartschotel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille




Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.  
- Klop de eieren schuimig met de suiker.
- Spatel er nadien voorzichtig de gezeefde bloem onder. 
- Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem. 
- Giet hierin het biscuitbeslag en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. 
- Haal de taart voorzichtig uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
- Klop intussen de room tot lobbige slagroom.
- Meng de slagroom met de mascarpone en de Griekse yoghurt.
- Voeg ook het citroenextract, de citroenrasp en de suiker toe en meng goed.
- Snijd de biscuittaart horizontaal in gelijke plakken. 
- Leg de onderste laag op een taartschotel en smeer er een dikke laag van het roommengsel op. Werk af met wat rood fruit.
- Leg hier een laag van de taart op en volg opnieuw met een dikke laag room en fruit.
- Leg de laatste laag taart hierop en werk af met een laag room, rood fruit en eetbare bloemen (bv. viooltjes, goudsbloem…).

Het originele recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.



Als je de bloemen vervangt door munt, zoals Vera deed, let er dan op dat je de munt vlak voor het opdienen toevoegt. Doe je dit eerder dan hangt de munt helemaal slap en dat is zonde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...